ПРЕДСТОЯЩО ПРЕЗ МАРТ 2009
На 12 март предстои откриване на фотоизложба “Северен бряг” на живеещия в Австрия художник - фотограф Юри Чарийски. След Виена и София изложбата ще бъде показана и в родния град на автора. Придружена е с великолепно издание – албум “Северен бряг” на няколко езика и ще бъде открита от известния актьор Ицко Финци.

В рамките на образователната програма на галерията и запознаването на посетителите с различни видове графични техники, продължава изложбата “Дърворез, линорез и пластики в дърво”. Графикът Недко Недков – уредник в ХГ, провежда с ученици уоркшопове и им разкрива особеностите на работа при тези техники.

Още една изложба от богатия живописен фонд на галерията ще видят посетителите през март. Тя ще бъде посветена на хубавите пролетни празници. За тази изложба са подбрани картини на жени-художнички от различни поколения.

С камерна експозиция галерията ще гостува и в залите на Съдебната палата.

И тази година пространството на “Килиите” ще се оживи от младежка инициатива. От 11 март в рамките на няколко дни там ще покаже свои търсения групата, занимаваща се с графити.


 
Търси в