Изложбите през месец МАЙ
В Художествена галерия – Добрич през месец май

Изключително наситена е програмата на Художествена галерия - Добрич през месец  май. След първите празничните дни, на 7 май /четвъртък/ от 17.30 часа екипът на галерията ви кани на откриването на изложба “Христо Господинов и приятели”, организирана от дъщерята на художника Велина Христова и изкуствоведа Димитър Грозданов. Тя се осъществява с подкрепата на Община град Добрич , сдружение “Процес – Пространство” и Ротари клуб Добрич. Изложбата представя живопис, графика и рисунки на едни от най-известните български художници:  Свилен Блажев, Симеон Венов, Димитър Чолаков, Елена Панайотова, Емил Попгенчев, Иван Газдов, Магда Абазова и много други. В нея ще бъдат експонирани и непоказвани рисунки на Христо Господинов – Печката. Изложбата е под патронажа на Кмета на Община град Добрич – Детелина Николова.

На 14 май предстои откриване на изложбата на известния български писател и почетен гражданин на Добрич - Ивайло Петров. Изложбата е под надслов “Преди и след” и ще представи част от живописното творчество на писателя, както и негови пластики и рисунки. Марин Георгиев ще представи едноименната книга –“Преди и след”- съдържаща автобиографични разкази от Ивайло Петров, както и интервюта за него и спомени от най-близките му хора. Вечерта, посветена на писателя е под патронажа на Кмета на Община град Добрич – Детелина Николова и е организирана  от Общината, Художествената галерия и Сдружението на писателите в Добрич.

Акцент в културната програма и на града през месеца е годишната изложба на художниците от Добрич, обединени в Ателие 13, която ще бъде октрита на 22 май.
В същия ден ще се открие и изложба на художници-педагози от Добрич.

Наред с изложбената дейност в галерията на 19 май от 18.00 часа ще се проведе юбилеен концерт на Хор “Добрич” с диригент  Димитър Вангелов, организиран от Общински младежки център “Захари Стоянов” Добрич.


 
Търси в