Изложбите през месец март в Добрич
Художествена галерия – Добрич предлага интересна изложбена програма и през месец март. Пролетният месец започва с изложба живопис „Светлина от лятото”, която представя 17 български имена, участвали в пленери на черноморския бряг: Магда Абазова – художничка, която изкуствоведът Мария Василева определя като „... една от най-интересните български живописци въобще” , известните проф. Димитър Чолаков, Тошо Дончев, Мими Добрева, Иван Велчев, родените в Добрич, но работещи в София Николай Карамфилов и Геновева Рогова и др. Межу тях са и добричките художници Недко Недков, Георги Демирев и Георги Атанасов. Колекцията ще бъде открита за посетители на 5 март от 17.30 часа.
На 22 март СОУ „Св. Климент Охридски” ще представи годишна изложба на детско и ученическо творчество на възпитаниците в профил изобразително изкуство, музика и хореография.
Продължава изложбата по случай 85 години от рождениетона Добруджанския живописец  Филип Филипов/1925-1994/, която е ретроспекция на един дълъг творчески и професионален живот, посветен на изкуството. В залата освен картини от фонда на галерията, могат да се видят ценни документи, медали, грамоти и снимки, предоставени от семейството на художника.
 
Търси в