Изложбите през юли

През месец юли могат да се видят две изложби от фонда на Художествена галерия -Добрич.
На 13 юли ще се открие  изложба живопис на пловдивският художник Димитър Киров /1935-2008/ по повод 75 години от рождението му. Роден в Истанбул, той става част от облика на Пловдив и неговата артистична бохема. Завършил Художествена академия в София, специалност „декоративно- монументална живопис”, работи в областта на живописта, рисунката, стенопис и мозайка.
Димитър Киров е автор с лична иконография, градейки платната и стенописите си с линия и ярък колорит. В изложбата ще може да видите осем от неговите творби създадени през годините от 1964 до 1987.
Лятното настроение в изложбата „Морето”, подбрана от творби на известни български художници: Георги Баев, Ванко Урумов, Никола М. Даскалов, Нуша Гоева и Филип Филипов. Всеки от тях по различен и неповторим начин е пресъздал атмосферата и усещането си за необятност на морската шир.  Картините ще бъдат подредени в зала № 1 и могат да се видят от 15 юли.
Програмата  „Галерията и децата” продължава до 15 юли /четвъртък/, когато от 10. 00 ч.  залите на Художествена галерия – Добрич са отворени за деца желаещи да рисуват, моделират, апликират. Такса за едно посещение е 1 лев.


 

 
Търси в