Програма Галерията и Децата
И през Есента в Художествена галерия – Добрич активно продължават заниманията с деца от различни възрасти и групи. Творческите проекти  отново са съобразени както  с желанията, интересите и възрастта на малчуганите, така и с различните изобразителни възможности, които предоставя есенният сезон,  постоянната експозиция и  гостуващите изложби.
Рисунките на малките художници от детски градини и училища изпълват с живот и вдъхновение залите на галерията през есенните месеци. Сред  вдъхновяващите платна и фотографии на вече утвърдени майстори, децата с радост и лекота пресъздават настроение и цветове. Пейзажи в топла есенна гама, многообразие от техники за отпечатване на листа, натюрморти, изпълнени в техниката на колажа, венециански маски, вдъхновени от ярките фотографии в  гостуващата изложба на Италианския културен център, работата с природни материали, глина и текстил са само малка част от възможностите и идеите, с които разполагат децата в залите на Галерията и през  тази учебна година.
Екипът на галерията благодари на своите малки приятели и техните ръководители за активността и желанието за съвместна работа и отправя покана към всички малчугани, родители и педагози да споделят  многообразието в работата ни през зимния сезон. Наред  с рисунките с восък , зимните пейзажи и хактерните за сезона техники и цветове , коледното настроение и празнично очакване ще съпътстват изработването на новогодишни картички и играчки за елха.
 
Търси в