Ретроспективна изложба "Славка Денева"

На 16 декември 2010 г. от 17.30 ч. в Художествена галерия Добрич се открива ретроспективна изложба на Славка Денева /1929-1984/. Организатори на изложбата са Съюзът на българските художници, Община град Добрич и Художествена галерия – Добрич. Изложбата ще открие Весела Христова - Радоева. Ретроспекцията на Славка Денева е по повод 80-годишнината от нейното рождение.
 Художничката участва в няколко общи художествени изложби и още с първите си произведения от 1957, 1959 и 1962 г. показва по категоричен начин своята индивидуалност и не остава незабелязана от критиката и от музейните специалисти. Самостоятелна изложба не пожелава да направи. Едва през 90-те години творчеството й  е показано в две големи експозиции на ул. „Шипка” 6 (живопис и рисунки от нейното завещание) и в Софийската градска художествена галерия (музейни и частни притежания). 
  Фондация „Поддържане на изкуството в България” издаде луксозен двуезичен каталог, в който са публикувани текстове на изкуствоведи и близки на художничката.

 
Търси в