Продължават заниманията ни с деца и ученици и в извънучебно време. Часовете за посещение са: понеделник - 10.00ч. и вторник 16.00ч.
Размер:
Автор:

Детски проекти

И през Есента в Художествена галерия – Добрич активно продължават заниманията с деца от различни възрасти и групи. Творческите проекти отново са съобразени както с желанията, интересите и възрастта на малчуганите, така и с различните изобразителни възможности, които предоставя есенният сезон, постоянната експозиция и гостуващите изложби.
Детски проекти
През м. ноември, в рамките на образователната програма на галерията - модул „Майстори и шедьоври на българското изобразително изкуство” - се разработиха и проведоха занимания, посветени на Златю Бояджиев, Дечко Узунов и Найден Петков. В поредица от срещи, сред творбите им в постоянната експозиция на галерията, децата се докоснаха до живота и изкуството на тези художници и се запознаха с характерните за тях стилове. Вдъхновени от творбите им, те направиха свои рисунки в жанровете натюрморт, пейзаж, фигурална композиция, представяйки своя поглед върху изкуството на тези класици.
Детски проекти
Стартира образователната програма на Галерията през пролетния месец март. Деца от различни училища и градини изработват в първата седмица мартеници по случай 1 март. Честита Баба Марта!
Детски проекти
 
1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11
 
Търси в