Продължават заниманията ни с деца и ученици и в извънучебно време. Часовете за посещение са: понеделник - 10.00ч. и вторник 16.00ч.
Размер:
Автор:

Детски проекти

В рамките на образователната програма на галерията в седмицата на изложбата "България - Северен бряг" на художника - фотограф Юри Чарийски се проведоха занимания с деца, тематично обвързани с природата на северното Черноморие. Учениците се запознаха с художника и научиха лично от него особености на техниките във фотографията.
Детски проекти
Лятната програма за работа с деца бе наситена с много мероприятия и през 2008 г. Чрез интересни дидактични занимания и атрактивни приложни игри, децата развиват въображение и умения да работят с хартия, природни материали, естествени тъкани. Създават акварелни портрети, колажи, изработват сувенири, като едновременно с това опознават постиженията на българските майстори, показани в експозициите на галерията.
Детски проекти
В рамките на програмата "Галерията и децата" през лятото на 2008 г. се проведе серия от занимания с хартия с деца от детски градини в Добрич. Темата на работата с хартия е "Златна Добруджа", обвързана с впечатленията на децата от постоянната експозиция "Златото на Добруджа". Детските творби са в техника колаж, изработени от разнообразни материали - предимно хартия, вълна, текстил.
Детски проекти
 
1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11
 
Търси в